Taustaa

BW-Restaurants Oy on yksityinen ravintolayritys, jonka omistavat Tomi Björck (www.tomibjorck.fi)  ja Matti Wikberg.

Yhtiön ravintoloita Helsingissä ovat Farang, Gaijin, Boulevard Social ja Bronda, sekä leipomo-ravintola Levain. Nämä ravintolat yhdessä työllistävät noin 200 henkilöä. Lisäksi BW:n tytäryhtiön TMK-Restaurants Ab kautta avattiin Tukholmaan ravintola Farang vuoden 2013 alussa sekä Jim Lim kesällä 2016.

Jokainen BW:n ravintola on rakkaudella rakennettu yksilölliseksi kokonaisuudeksi, ja jokainen niistä pyrkii itsenäisesti tulemaan tunnetuksi loistavasta ruuastaan, lämpimästä ja asiantuntevasta palvelustaan sekä rennosta tunnelmastaan.

Nopeasti kasvavassa yrityksessä uskotaan vahvasti perusasioihin: hyviin raaka-aineisiin, tinkimättömään käsityöhön sekä lämpimään, asiakaslähtöiseen palveluun, intohimoiseen ammattitaitoon ja -ylpeyteen.

Farang on Helsingin Taidehallin tiloihin elokuussa 2009 avattu moderni aasialainen ravintola. Eksoottiset maut, vankka ammattitaito Kaakkois-Aasialaisista keittiöistä, rento fiilis ja moderni ympäristö perinteikkäässä Taidehallissa luovat loistavat puitteet viihtymiseen. Ravintola Farangin helposti muunneltavat tilat soveltuvat myös monimuotoisten tilaisuuksien järjestämiseen. Ravintola Farang valittiin alan ammattilaisten äänestämänä Suomen parhaaksi ravintolaksi vuonna 2011. Michelin-opas on palkinnut Farangin useana vuonna peräkkäin Bib Gourmand maininnalla osoituksena loistavasta hinta-laatusuhteesta, näin myös vuonna 2017.

Ravintola Gaijin vie sinut makumatkalle Pohjois-Aasiaan. Upealla paikalla Bulevardin ja Yrjönkadun kulmassa sijaitseva ravintola avasi ovensa huhtikuussa 2011. Gaijin tarjoaa uniikin makuelämyksen yhdistelemällä Japanin, Korean ja Pohjois-Kiinan perinteisiä ruokia modernilla tavalla. Lämmintä läheisyyttä henkivä sali, intiimi ja tunnelmallinen kabinetti, rento lounge bar -alue, sosiaalinen ’communal table’ ja aurinkoinen terassi soveltuvat mainiosti erilaisiin tilaisuuksiin ja illanistujaisiin. Michelin-opas palkitsi Gaijinin jälleen vuonna 2017 Bib Gourmand  maininnalla osoituksena loistavasta hinta-laatusuhteesta.

Boulevard Social avattiin toukokuussa 2012. Ravintola sekä cocktailbaari Bulevardilla, Helsingin kauneimman puistokadun varrella, tarjoaa ainutlaatuisen yhdistelmän Kreikan, Libanonin, Tunisian, Marokon ja muiden Välimeren maiden puhtaita, perinteisiä makuja kekseliäällä tavalla yhdisteltynä. Boulevard Socialin pelkistetty bistroympäristö on suunniteltu tuomaan rakkaudella valmistetut maut ravintolassa vietetyn hetken pääosaan. Baarin puoli sekä kesäisin terassi kutsuvat poikkeamaan spontaanisti kesken päivän. Myös Boulevard Social on saanut Michelin-oppaalta tänä vuonna Bib Gourmand -maininnan.

Farang Tukholman vuokrasopimus allekirjoitettiin alkuvuodesta 2012. Tukholman keskustasta löytynyt vanha teollisuuskiinteistö oli todellinen löytö. 700 m2 ravintolan sydämen muodostaa 25 metriä pitkä, korkea tehdashalli, josta rakennettiin pääruokasali ja jonka ympärille rakentuivat muut tilat. Pitkän suunnittelun jälkeen rakennustyöt ravintola avattiin vieraille helmikuun alussa 2013. Tukholman ravintolaperheeseen liittyin lisäksi vuonna 2016 Jim Lim, jonka voi löytää Food Court -henkisestä kokonaisuudesta K25 Kungsgatanilla.

Vuonna 2014 avattu Bronda tuo uutta kansainvälistä bistromaailman sykettä Eteläesplanadille. Modernia brasserieruokaa tarjoava rento ja kaikille avoin ravintolakokonaisuus sekä sen korkea, raikas ja vaikuttava tila Korkeavuorenkadun kulmassa suurine ikkunoineen tarjoaa upeat puitteet kaksikon uusille ideoille. Parhailla näkymillä varustettu myöhään auki oleva loungebaari tuo Espan puiston kulmalle uutta virtaa. Brondalle pääsee lähes aina ilman varausta syömään sekä nauttimaan raikkaita juomia.

Uusin ravintolaperheemme jäsen avasi ovensa toukokuussa 2017 Punavuoden Kankurinkadulle. Leipomo-ravintola Levainin sydämessä sykkii aito vehnäjuuri, levain ja kyseessä on naapuruston asukkaiden helppo ja lämminhenkinen olohuoneenjatke. Levain on avoinna maanantaista lauantaihin tarjoten aamiaista, lounasta ja kevyttä illallista. Lisäksi leipureidemme käsissä syntyy uunituoreita leipomotuotteita paikan päällä syötäväksi sekä mukaan otettavaksi.